Categories
Natur Naturoplevelser

Lysfænomen i vandet – morild

Det var natten til lørdag d. 11. august at vi begge lå vågne og det endte med at vi tog ned til den strand ved Øresund, hvor vi sædvanligvis morgenbader, for at få en dukkert. Da vi kom derned, var der sådan en fest i gang blandt byens unge mennesker, som også havde søgt til […]

Det var natten til lørdag d. 11. august at vi begge lå vågne og det endte med at vi tog ned til den strand ved Øresund, hvor vi sædvanligvis morgenbader, for at få en dukkert.

Da vi kom derned, var der sådan en fest i gang blandt byens unge mennesker, som også havde søgt til stranden, at vi måtte snige os hen til en anden badebro, for at både de og vi kunne være lidt i fred.

Turen ned ad en mørk trappe med lyset fra min mobiltelefon var allerede en oplevelse, for hvor er man dog usikker og sårbar der i mørket, men det blev først vildt, da vi havde klædt os af og gik i vandet fra badebroen: der kom skyer af lysende bobler og et lysblåt skær i vandet, når vi bevægede os i det! Jeg kiggede igen og igen op for at se om noget kunstigt lys eller månen lavede et genskær i vandet, men nej: der var ingen måne, og kun et svagt lys, så det kunne ikke være det.

Det var simpelthen morild, som er lyset fra nogle dinoflagellater – furealger – som typisk i varme sensomre kan danne store flokke i det lune vand. Man kunne fange de små lysdioder med hænderne, men sjovest var det bare at svømme rundt og lade sine arme lave bølger af lys og lysglimt i vandet. Det gjorde vi, indtil vi var helt kolde.

Desværre fik vi ikke nogle billeder eller film af det, men oplevelsen var helt unik og mindeværdig.

Og nu delt. Billedet til denne post er fra samme sted, men et andet mere lyst tidspunkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *