Categories
Software

Agil softwareudvikling

Jeg har i perioder arbejdet med agile metoder i software udvikling, dvs agil udvikling (Wikipedia). Her er lidt om mine erfaringer og holdninger til emnet: Agile metoder Rammer oftest mere inden for skiven end vandfaldsmodellen og til en lavere pris, men der skal være en fremdrift og en versionering, som giver mening for konsumenterne.  Jeg […]

Jeg har i perioder arbejdet med agile metoder i software udvikling, dvs agil udvikling (Wikipedia). Her er lidt om mine erfaringer og holdninger til emnet:

Agile metoder
Rammer oftest mere inden for skiven end vandfaldsmodellen og til en lavere pris, men der skal være en fremdrift og en versionering, som giver mening for konsumenterne. 

Jeg har arbejdet på fem vidt forskellige webløsninger, som alle blev udviklet agilt, og hvor jeg selv havde rollen som projektlederen, der både specificerede, layoutede, skrev user stories, holdt sprint møder, lavede tests og lagde ud til test og produktion. De mange opgaver hos mig skyldtes, at vi hver gang har været et lille team – nærmest et hurtigt arbejdende lille udvalg, kunne man sige.

Den måde vi gjorde det på, kan ikke findes i nogen lærebog, men det var agilt ,og jeg er helt sikker på, at ingen af projekterne ville have fungeret eller været blevet udviklet så hurtigt, som de blev, med vandfaldsmodellen og uden sprints. Det er min overbevisning, at vi kun udviklede det som blev efterspurgt af brugerne, og vi blev  for hver iteration bedre til at se mulige problemer, prototype løsninger hurtigt, beskrive og implementere user stories og i det hele taget dygtigere til det, som også skabte værdi i sidste ende.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig fortsat at arbejde med agile metoder og sprints, gerne på et større projekt, for der er stadig noget at lære, især for Product Owner (PO). For ikke så længe siden fandt jeg en rigtig god video om den rolle på Youtube, se den ved at klikke på videoen ovenfor.

Agile Product Ownership in a nutshell – af Henrik Kniberg (in english)

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *